Во обид да ги привлече Gmail корисниците, Microsoft овозможи поддршка на Google Talk четот за текст и аудио директно преку својот имејл клиент Outlook.com. Ова не значи дека конкурентите Google и Microsoft влегоа во соработка, туку само дека Microsoft за додавањето на опцијата го искористи јавниот API. „Чувме од некои од вас кои се префрлија […]

Прочитај повеќе

Facebook и Skype преговараат за да го продлабочат своето партнерство. Иако од двете страни нема никакви официјални информации, „интернетот“ вели дека после интегрирањето на Facebook статусите во Skype и контактите, ваквиот чекор како следен е очигледен.

Прочитај повеќе

Coolendаr е веб календар кој е толку едноставен за користење што не мора да кликате по датуми и време, туку само внесувате една линија текст и кликате на копче. Во пракса, помалку од 30 секунди работа со два клика.

Прочитај повеќе