RSS читачот кој најмногу доби од гасењето на Google Reader, од денес на своите корисници кои имаат платено за претплата им нуди неколку нови можности. Feedly Pro е достапен за 5 долари месечно, 45 долари за една година или 99 долари засекогаш. Тоа што корисниците ќе го добијат со претплатата е: пребарување низ артиклите, односно низ […]

Прочитај повеќе

Google Reader и официјално е мртов, а сервисот кој ги придоби поголемиот дел од корисниците е Feedly. Нудејќи ја можноста да ги импортирате вашите RSS извори од Reader уште на самиот почеток, Feedly е одличен избор за RSS читач, како на десктоп, така и на мобилните уреди. Доколку сакате да ги зачувате RSS изворите, имате […]

Прочитај повеќе

После самото објавување на Google дека нивниот продукт Reader ќе живее до 1 јули, Digg ги објави своите планови за градење на сопствен RSS читач. Вчера од компанијата објавија уште детали за новиот сервис, со што покажуваат дека се навистина сериозни во своите намери за градење на сопствен читач. После 800 коментари на првичниот блог […]

Прочитај повеќе

Откако Google најави дека од 1 јули нивниот RSS читач ќе замине во историја, настана голема битка помеѓу останатите такви сервиси за да ги добијат нивните корисници. Изгледа дека најголема корист од тоа извлече Feedly, чија бројка на корисници за два дена скокна за повеќе од 500.000. Токму затоа, како прв на листата на алтернативи […]

Прочитај повеќе

Google повторно ќе „ја чисти својата куќа“, а овојпат на листата на производи кои ќе исчезнат е Google Reader, алатка која многумина од нас ја користеа за следење на вести од различни извори. Google Reader за првпат беше пуштен во употреба во веќе далечната 2005 година како агрегатори на вести, односно сервис преку кој корисниците […]

Прочитај повеќе

Google продолжува да ги освежува сите свои сервиси, па така сега дојде на ред и Google Reader. Претходно пишавме за планот на Google да го редизајнира Google Reader, а од оваа недела споменатите промени веќе почнаа да се појавуваат. Како и повеќето Google сервиси , така и Google Reader сега има нов интерфејс, почист и […]

Прочитај повеќе

Google неодамна најави промена на Google Reader која ќе овозможи овој сервис да се интегрира со Google+, a сега постои голема веројатноста дека Google ќе го интегрира Google+ и со платформата за блогирање Blogger, и со тоа да продолжи да ја интегрира друштвената мрежа во сите свои сервиси. Шпекулациите дека Google ќе го интегрира Google+ […]

Прочитај повеќе

Google работи на нов подобрен кориснички интерфејс на нивниот најдобар производ, Gmail. Демонстрацијата на новиот интерефејс беше по грешка закачена на YouTube, и сега е веќе тргната. Станува збор за HTML5 трансформација, каде ќе има нови начини како да го подесите вашиот Gmail според вашите потреби. Во август, Google ја претстави опцијата Preview Pane, која […]

Прочитај повеќе

Google стартуваше експирементален сервис Google Reader Play, веб базиран сервис кој наместо текстуални RSS фидови нуди креативна визуелизација на тие фидови. Постете го google.com/reader/play, од страна одберете си категорија: вести, спорт, забава… и еден по еден ги разгледувате разновидните информации.

Прочитај повеќе