Секој, без разлика од каде доаѓа има право на квалитетни вести. Ова е главната мотивација на Google за почнување на Google News Initiative. Сервисот треба да им овозможи на читателите информации на кои ќе може да им веруваат. Интернетот е одлично место за пронаоѓање на информации, но за жал уште подобро место за ширење на дезинформации. […]

Прочитај повеќе