Google Мusic е тазе сервис за складирање музика на веб и слушање музика преку разни уреди. Проблемот со овој сервис, кој е конкурент на iTunes е што во моментов е наменет само за корисниците во САД. Но, без грижа бидејќи има начин како да се користи и од македонските корисници. Бидејќи Google ја проверува IP […]

Прочитај повеќе

Најавен уште во мај на I/O конференцијата, конкурентот на Apple iTunes, Google Music, конечно беше претсатавен. Всушност, претставен на американските корисници бидејќи сервисот сега за сега е достапен само во САД. Google Music е сервис за складирање и слушање на музика, за купување и закачување песни, и слушање на таа музичка библиотека од сите уреди. […]

Прочитај повеќе

Google стартуваше нов музички блог кој ќе има за цел да им помага на корисниците на Google Music да откриваат нова музика. Станува збор за блогот Magnifier кој ќе биде директно поврзан со Google Music Beta и на корисниците ќе им предложува нова музика. Magnifier секој ден ќе дава по една бесплатна песна од реномирани […]

Прочитај повеќе

Се појавија нови слики од Music Player 3.0 апликацијата за Android која има опции за стримање музика, односно сугерираат на најавеното, но се-уште-не-стартуваното музичко „шкафче“ во облакот кое ќе се стрима директно преку телефонот. Сликите беа овјавени од Tech From 10, кои сега се офлајн, а се откриени при стартување на новата тест верзијата на Android Market кој ја содржеше и Music апликацијата.

Прочитај повеќе

Хакери од XDA-Developers форумот користејќи рутирани Android телефони успеаја да го стартуваат се-уште- необјавениот Google-ов музички сервис за синхронизирање на музиката со облакот.

Прочитај повеќе

Google преговара со музичката индустрија да и ги отстапат правата за музиката со што ќе може да стартува онлајн музичка продавница. Google планира да им наплаќа на корисници 25 долари годишно да им ги чува песните во „облакот“ до кои потоа ќе може да се пристапи од било кое место или уред со интернет конекција. Освен чувањето музика, тоа ќе биде и продавница за музика, пренесува Billboard.

Прочитај повеќе