Директорот на Google, Ерик Шмит потврди дека друштвената мрежа Google Mе ќе се појави оваа есен. Мрежата за која Google купуваше сервиси летово, треба да стане конкурент на Facebook. Но наместо да стартува цела платформа, Google ќе започне да стартува поединечни „слоеви“ од друштвената мрежа.

Прочитај повеќе

SocialDeck, компанија основана во 2008 година, со визија да овозможи играње видео игри „секаде, во секое време и од секој“ е најновата, петта по ред, аквизиција на Google кој сериозно се спрема за својата друштвена мрежа, најверојатно со име Google Me.

Прочитај повеќе

Google ја купи Jambool, компанијата зад Social Gold платформата за користење на виртуелни пари во друштвените мрежи. Целта на оваа аквизиција (цената не е објавена) е вклопувањето на Jambool во идната друштвената мрежа на гигантот, сега за сега позната како Google.Me, која треба да му биде конкурент на Facebook.

Прочитај повеќе

Првин беа само гласини за Google Me друштвената мрежа, а сега се појави и пreзентација од 212 страни закачена од Пол Адамс, водечкиот истражувач за друштвеното во корисничкото искуство во Google кој работел на Buzz и YouTube.

Прочитај повеќе