Google Images ќе го олесни издавањето лиценци за слики со авторски права. Со ова компанијата ќе им олесни и на дизајнерите и фотографите кои ги поседуваат правата, но и на издавачите кои бараат фотографии или илустрации. Надградбата е направена во соработка со авторите на сликите, со „складишта“ за слики, и со асоцијации за дигитална содржина, […]

Прочитај повеќе

GIF-овите земаат се поголем замав во денешно време, па дури и цели приказни се креираат со нивна помош. Доколку сте љубител на gif анимациите и имате потреба од некоја, отсега па натаму Google ќе ви ја олесни работата во пронаоѓањето на кретивни анимирани фотографии.

Прочитај повеќе

Black-hat хакери злоупотребуваат илјадници WordPress сајтови за да ги преплават добиените резултати на Google Images со кодови кои ги пренасочуваат корисниците на страници кои содржат малициозни програми. Овa е откриенo од страна на рускиот истражувач Денис Сенегубко, според кој над 4.000 WordPress блогови се злоупотребени да пренесуваат малициозни програми. Популарните слики од заразениот WordPress сајт […]

Прочитај повеќе

Google објави дека Images страната има над 10 милијарди слики и е стигна до 1 милијарди прегледувања. Но да ги оставиме бројките на страна.

Прочитај повеќе