Google Goggles е апликација за Android 1.6+ мобилните телефони која користи слики за да го пребарува интернетот. Пример, во уметничка галерија сте, со вашиот телефон сликате уметничко дело и со помош на Goggles го пребарувате Google за историјата и авторот на делото.

Прочитај повеќе

Google интегрира пребарување во реално време во својот пребарувач. Тоа значи дека покрај освен „традиционалните“ резултати во вид на линкови, Google ќе ги прикажува и пораките од друштвените мрежи како Twitter, Facebook, FriendFeed, MySpace, Јaiku, Identi.ca …

„Пребарувањето во реално време ќе ви овозможи да откриете важни информации во време на случувањето, иако не се популарни во моментот, и иако не ни знаевте за нив пред да се случат.“ вели Google кој додаде дека оваа опција постепено, за неколку дена, ќе се појави ширум светот.

Прочитај повеќе