Google продолжува да ги пакува во едно сите свои сервиси. Започна со основното, една полиса за приватност за сите сервиси, па ја собра забавната содржина со Google Play објавен денеска, и ќе продолжи со Google Games. Според продукт менаџерот на Google+, Пунит Сони, Google сака да ги соедини друштвените Google+ Games, десктоп Chrome Web Store […]

Прочитај повеќе

Неодамна пишавме  за можноста Google наскоро да претстави платформа за друштвени игри на Google+, и тоа предвидување се оствари во најбрз можен рок. Google+, најбрзо растечката друштвена мрежа до сега, официјално ја претстави платформата за друштвени игри, која треба да биде директен конкурент со онаа на Facebook. Со стартување на платформата за друштвени игри, Google+ […]

Прочитај повеќе

Со стартувањето на Google+ започнаа да се шират претпоставките кога Google ќе ја претстави платформата за друштвени игри. Последна информација во врска со платформата за игри дојде од Google+ центарот за помош каде беше најавен посебен стрим за игри. Моментално таа информација е тргната. Се претпоставува дека во наредните неколку недели би требало да го […]

Прочитај повеќе

Zynga, креаторот на FarmVille и MafiaWars, станува импресивен играч во онлајн светот. Со нивните едноставни и лоши на изглед, но сепак друштвени игри, Zynga e бизнис кој се проценува дека во 2011 година ќе има приходи од 1 милијарда долари.

Прочитај повеќе