Се сеќавате на Санмај Вед, кој пред пред десетина дена успеа да го купи Google.com, и тоа од Google Domains? Гигантот по само неколку минути си го врати доменот, но одлучи да го награди г. Вед со парична награда. Санмај Вед, кој во иднина може да очекува сопствено меме налик на “Good Guy Greg”, бидејќи […]

Прочитај повеќе

Само неколку минути Google не беше сопственик на својот домен – Google.com, но и ова беше доволно за Санмај Вед да стане херој на денот, барем на интернет. Да биде срамот поголем сопственик на Google.com е Google Domains, но од непознати причини доменот се појавил како достапен за продажба. Ова го искористил г. Вед и […]

Прочитај повеќе

Google се реши да ја промени својата страна со резултати со „поедноставен, почист дизајн“. Сега наместо од левата страна, менито со опции за пребарување се веднаш под барот за пребарување, односно над резултатите. Причината за ова промена е бидејќи Google сака една страна која ќе функционира на бројни различни уреди, како на декстоп така и […]

Прочитај повеќе

Google.com страницата доби нов, редизајниран горен навигационен бар чии десни опции се групирани на едно место, што е најверојатно инспирирано од Chrome прелистувачот.

Прочитај повеќе

Инстант пребарувањето на Google сега е достапно за уште 18 земји, меѓу кои и соседните Бугарија, Хрватска, Грција и Србија. Тоа би можело да значи дека наскоро, можеби за месец-два, ќе има инстант пребарување и на Google.mk пребарувачот.

Прочитај повеќе

Зарем ве изненадува што два македонски пребарувачи се изгасија бидејќи 58 отсто од нас, македонските интернет корисници, воопшто не користат локални пребарувачи, туку 97 отсто од пребарувањето го правиме преку Google.com?

Прочитај повеќе