Насекаде во светот во тек е „Хари Потер манија“, која е предизвикана со излегувањето нa филмот The Deathly Hallows Part 2, кој воедно е последното продолжение од легендарните Хари Потер филмови. Од Google одлучија да допринесат во оваа манија најавувајќи соработка со веќе најавениот веб сајт Pottermore, кој на голема радост на сите љубители на […]

Прочитај повеќе

Google наскоро ќе го претстави Google Offers, сервис за групно купување налик на Groupon, кој пред некој месец одби да се продаде на Google за 6 милијарди долари.

Прочитај повеќе

Chrome веб продавницата за апликации најверојатно ќе стартува во октомври, рече Google-овиот застапник за развој на игри, Марк ДеЛура на презентација на Gamescom, објавена од 1up.com. Стартувањето на веб продавницата за апликации може да значи дека наскоро (т.е после октомври) ќе стартува и Chrome оперативниот систем?

Прочитај повеќе

Zynga, креаторот на FarmVille и MafiaWars, станува импресивен играч во онлајн светот. Со нивните едноставни и лоши на изглед, но сепак друштвени игри, Zynga e бизнис кој се проценува дека во 2011 година ќе има приходи од 1 милијарда долари.

Прочитај повеќе