Добра вест за сите кои слушаат аудио книги. Books on Google Play е нова  функционалност која овозможува Google да ви прочита некоја книга. Можноста за слушање додека се движите, вежбате или работите било што за што не е потребна концентрација, е одлична за сите кои се презафатени. Сѐ што треба да направи корисникот е од […]

Прочитај повеќе

Google пронајде нов дом за својот паметен асистент. Компанијата со повеќе партнери креира нова серија на паметни звучници. Уредите кои ќе треба да ја „поразат“ доаѓаат од: Altec Lansing, Anker Innovations, Bang & Olufsen, Braven, iHome, JBL, Jensen, LG, Lenovo, Klipsch, Knit Audio, Memorex, RIVA Audio, SōLIS и Sony. Google Assistant на дел од овие […]

Прочитај повеќе

Сопствениците на Google Home и корисниците на Google Assistant добија непријатно изненадување. За прв пат на платформата на корисниците им е пуштена гласовна реклама или барем нешто што наликува на реклама. New Beauty & the Beast promo is one way Google could monetize Home. cc: @gsterling @dannysullivan pic.twitter.com/9UlukSocrO — brysonmeunier (@brysonmeunier) March 16, 2017 Рекламата […]

Прочитај повеќе

Конечно пристигнаа и првите телефони од Google. Квалитетот на телефонот не е изненадување, но прогласувањето на телефонот за најдобар и препораката за Pixel наместо iPhone, секако е… „Кога некој ми бара препорака за телефон, без двоумење му велам купи iPhone. Google Pixel го промени ова. Доаѓа со изглед и квалитет на iPhone, но со навистина […]

Прочитај повеќе