Google најави промена во достапноста на апликациите за компаниите. Наскоро бесплатната верзија ќе им биде достапна единствено на индивидуалните корисници. Компаниите ќе мора да платат 50 долари за секој вработен кој ја користи апликацијата без разлика на колку вработени имаат. Овие најави доаѓаат директно од блогот на Google, заедно со најавата дека ова ќе важи […]

Прочитај повеќе

Kомпаниите сѐ повеќе ресурси одвојуваат за безбедносна контрола и сигурносни сертификати за да ги убедат корисниците дека безбедносна им е најважна. Така и Google Apps for Business го доби ISO 27001 сертификатот со кој на бизнисите ќе им се даде до знаење дека миграцијата на Google Cloud е безбедна. ISO 27001 сертификатот, кој беше сертифициран од Ernst & […]

Прочитај повеќе

После само една недела Google веќе ја ажурираа апликацијата Google+ за Аndroid. Новата верзија има подобрен кориснички интерфејс, прилагодување на стримот и поправки на голем број проблеми кои се имаат појавено. На Аndroid пазарот веќе е достапна верзијата 1.0.2 која корисниците ќе можат да си го приспособуваат стримот да прикажува стримови од индивидуални кругови, како […]

Прочитај повеќе

Google тестира нова алатка која е вид на онлајн складиште за фајлови, пишува TechCrunch повикувајќи се на информации од неколку Google форуми.

Прочитај повеќе

Со цел да ги направи побезбедни апликациите, Google воведе двојнo логирање. Опција за двојното верификување значи дека покрај стандардното логирањето со корисничко име и лозинка, ќе има уште една страна за верификување. На таа страна се внесувате телефонски број за потврда, бројот треба да е претходно синхронизиран со профилот, и Google ќе прати код преку SMS. Го внесувате тој код и влегувате во апликацијата.

Прочитај повеќе