Што се случува, кои се промените, и како дојдовме до Google Analytics 4. Google Analytics е тема на новиот #Kомкаст во кој гостин на Дарко Булдиоски му е Роберт Петковиќ – Петко. Г. Петковиќ е еден од најпознатите и најпризнатите регионални експерти за аналитика. Новата верзија на Google Analytics доаѓа со можност за обединето следење […]

Прочитај повеќе

Google Data Studio е нова бесплатна алатка од Google. Станува збор за бесплатна верзија на Data Studio 360, која доаѓа со некои ограничувања во споредба со „про“ верзијата. Се чини дека бесплатната верзија е наменета да ги привлече корисниците на платената верзија, иако без сомневање ќе биде корисна и зa тие на кои не им […]

Прочитај повеќе

Мozilla Firefox е убедливо најкористениот прелистувач oд македонските корисници, покажа нашата анкета. Иако зазема околу 60 отсто од глобалниот пазар сепак, според 318 анкетирани, Internet Explorer е далеку зад Firefox, Google Chrome и Opera. Firefox го има монополот. 66.7 отсто од испитаните го користат овој пребарувач, додека зад него е Google Chrome со 13.2%, па следи Оpera со 9.7, IE со 6% и на крај од најпознатите прелистувачи е Safari со 2.8%.

Прочитај повеќе