Една од најголемите светски банки, германската Deutsche Bank верува дека blockchain ќе стане подостапна технологија во следните десет години, јави Coindesk. Blockchain e технологија што е важна за биткоините и другите виртуелни валути, бидејќи одржува софистицирана листа на трансакции, што придонесува до полесно користење на виртуелни валути и поголема безбедност. Deutsche Bank веќе оствари соработка […]

Прочитај повеќе

Според Goldman Sachs, глобална инвестициона компанија со седиште на Wall Street, Аpple-oвиот iPad е револуционерен уред кој ќе го освои пазарат. Анализирајќи ги пет клучни точки на корисничкото искуство Goldman вака го оценува iPad-от:

Прочитај повеќе