Google објави нова верзија на Goggles апликацијата која сега може да чита баркодови, да чита принтан магазин и да решава судоку.

Прочитај повеќе

Google ја стартуваше Google New страницата која ќе функционира како централно место за сите 100 блогови на компанијата каде се објавуваат сите нови сервиси и продукти, како Google Instant, Goggles, AdWords, Orkut, Docs, Search…

Прочитај повеќе

По одобрувањето од американската Федерална комисија за трговија, сега е официјално – Google се вклучи во мобилното рекламирање со купување на AdMob платформата за 750 милиони долари. Google вели дека мобилниот маркетинг зазема се поголем дел од стратегиите на нивните партнери и клиенти, па така таа станува централен дел од нивниот бизнис.

Прочитај повеќе