Ние сме против пиратерија, но и против имплементирање анти-кориснички стратегии. Ставање DRM заштити кои првенствено ги ограничуваат правата на легалните гејмери не е ефикасна стратегија, нешто што дигиталната продавница GOG.com го докажува со секој поминат ден. DRM заштитата Denuvo знаеше значително да им го наруши психичкото здравје на пиратите, особено на почетокот, кога игрите со […]

Прочитај повеќе

Од вчера започна огромната распродажба на gog.com – саканата гејмерска платформа која продава игри целосно лишени од каква било DRM заштита. Имате на располагање попусти на игри како Homeworld, Dying Light и феноменалната RPG игра Grim Dawn, која можеби е подобро да ја купите преку Humble Monthly Bundle, (за иста цена ќе добиете уште шест […]

Прочитај повеќе