Пред три месеци Гоце Митевски започна со малку носталгичен проект за дигитализација на „Бушава азбука“. Бушава азбука е проект со кој израснаа повеќе генерации и веројатно еден од најквалитетните и најзначајни проекти за македонскиот јазик. Станува збор за дигитализација на книгата која секако произлегува од серијата. „Јас пораснав со „Бушава азбука“. И додека бев дете […]

Прочитај повеќе

Hacktoberfest е настан кој има за цел да го слави софтверот со отворен код. Средбата ќе се одржи во јавна соба со почеток од 18:30 на 25 октомври, среда. Организацијата на настанот е на Adeva и GSIX, со поддршка oд GitHub и Digital Ocean. Својата пасија за отворен код со присутните ќе ја споделат локалните ентузијасти: […]

Прочитај повеќе

Доколку сте графички дизајнер или се занимавате со некаков вид на графичко уредување, па и видео, ContestWatchers.com можеби е најдоброто место на кое можете да ги видите сите актуелни натпревари на некоја од овие теми и да се пријавите. ContestWatchers.com е стартуван во 2009-та година, од од скоро време доби нов дизајн. Автор на овој […]

Прочитај повеќе

TEDxSkopje објави 4 видеа од конференцијата, сигурно набрзо ќе бидат објавени и останатите осум. Можеби почекавме за видеата, но бидејќи е прв локален TEDx настан воден од волонтери сепак нема забелешки.

Прочитај повеќе