Google утрово има проблеми со дел од своите сервиси помеѓу кои е и Gmail. Компанијата веќе најави дека наскоро ќе излезе со повеќе детали за проблемите. Ако пробавте да прикачите атачмент на некоја пошта која се подготвувате да ја испратите тогаш веројатно сте свесни за проблемот. Прикачувањето или воопшто не започнува, или ако започне оди бавно, […]

Прочитај повеќе

Google знае за секое купување кое сте го направиле онлајн, ако потврдата за ова купување пристигнала на вашата Gmail пошта. Ако често купувате онлајн, тогаш на линкот Google ви презентира тон податоци за секоја онлајн трансакција која сте ја направиле. Дел секако ќе бидат од сервиси на Google, на пример Google Play, но продавницата следи […]

Прочитај повеќе

Google потврди дека некои од имејл пораките кои ги испраќаме може да бидат прочитани од луѓе. Компанијата ги споделува податоците со трети страни кои може и да ги прочитаат вашите пораки. Досега беше познато дека пораките ги читаат алгоритмите на Google за компанијата да ги повлече податоците со кои го креираат профилот за реклами. Но, […]

Прочитај повеќе

Gmail е одлична алатка за комуникација со останатите и нема никакво сомневање во нејзиното постојано надградување. Две релативно нови функции ви дозволуваат не само да работите побрзо и поефикасно, туку и да не бидете ограничувани од потребата за константно имање интернет. Google воведе нова функција која се вика Smart Compose, а користи вештачка интелигенција за […]

Прочитај повеќе

Наскоро корисниците на Gmail ќе започнат да добиваат динамичка електронска пошта. Ова би овозможило содржината која пристигнува до корисниците секогаш да биде точна. Секако ова нема да има преголема улога во вообичаената комуникација, но би можело да има широка примена при испраќањето на „newsletter“. Пример, онлајн продавница би можела да испраќа каталози, а производите би […]

Прочитај повеќе

Google ја претстави новата функционалност на Gmail, Advanced Protection Program. Програмата е отворена за сите кои се заинтересирани за повисока заштита од сегашната двојна авторизација. Сепак сите кои се заинтересирани треба да поседуваат 2 физички клучеви за безбедност. Производителот на клучевите не е важен, иако не сите клучеви се подеднакво безбедни. Користењето на физички клуч за отклучување […]

Прочитај повеќе

Софистицирана фишинг измама е опасност за сите, па дури и за најпретпазливите корисници. Цел на нападот е Gmail, но со оглед на фактот дека за сите услуги на Google се користи една лозинка нападот е многу поширок, вели Марк Маундер од Wordfence на својот блог. Нападот е актуелен последниве неколку месеци. Хакерите се обидуваат да […]

Прочитај повеќе

Дали знаете дека просечно 13 часа неделно од работното време го поминуваме во проверка и одговор на електронската пошта? Ова е значителен дел од нашето време, па не е лошо да го поминете што е можно поефикасно. Родолф Дутел од Buffer, кој беше дел од тимот на Google задолжен за едукација на новите членови со […]

Прочитај повеќе

Проверка на вашиот и-мејл е секојдневна активност и често добивате мејлови од луѓе за кои не знаете апсолутно ништо. Љубопитните ќе се обидат да дознаат нешто повеќе за лицето така што ќе копаат на интернет, но што доколку сакате таквите информациите вам да ви се сервираат? Rapportive го работи токму тоа. Се интегрира со вашиот Gmail […]

Прочитај повеќе

Google мораше да се откаже од својата првоаприлска шега во Gmail откако направи хаос со пораките на корисниците. Идејата на Google беше да вметне забавен гиф oд Мињоните во секој мејл што ќе го испратат корисниците. Копчето Send беше заменето со Send + Mic Drop копче кое го вметнуваше гифот. Google се извини, велејќи дека […]

Прочитај повеќе

Gmailify е нов сервис од Google кој овозможува корисниците на Yahoo и Outlook да го користат најдоброто од Gmail. Корисниците на другите сервиси ќе можат да користат опции како спам заштита, организација на inbox и интеграција со Google Now, без притоа да ја менуваат платформата. Опцијата ги спојува профилите со Gmail и овозможува користење на […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Електронската пошта претставува неразделен дел од нашето секојдневие. Таа е сигурен инструмент преку кој ние сме во постојан контакт со нашите блиски, пријатели и […]

Прочитај повеќе