MagicMouseTrails е интересна алатка која би била ценета од луѓе кои или со потешкотии ја следат стандардната стрелка на компјутерот или пак сакаат малку поразлично визуелно доживување. Се работи за бесплатен програм кој прави траги да ја следат стрелката како ја движите низ десктоп површината. Трагите можат да бидат во најразлични теми како срциња, ѕвезди, […]

Прочитај повеќе

Надградбите на глувчето, тракпадот и тастатурата на Apple се многу подобри од претходните верзии на уредите, вели Verge, кој имаше можност да ги тестира. Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 и Magic Keyboard 2 се достапни оваа недела за купување, и тоа што прво ќе го забележите е редизајнот. Но, внатре во уредите има едно […]

Прочитај повеќе

Гејминг тастатура и глувче се клучни за играње видеоигри, но дали знаете дека продуктивноста на речиси сите кои редовно користат компјутер за работа, може значително да се подобри со гејминг периферни уреди? Една од погодностите кој доаѓаат при користењето на гејминг периферни уреди при работа е токму можноста за персонализација на секое од копчињата кои […]

Прочитај повеќе

Оптичкиот сензор кој се користи во компјутерските глувчиња може да се репрограмира и да се користи како црно-бела камера со резолуција 15х15. Хакерот Франси Капел ја откри техниката во видео во кое го претвори неговиот Logitech RX глушец во камера со помош на Arduino. Начинот на кое може ова да го направите можете да го […]

Прочитај повеќе

Кога станува збор за периферни уреди, никако не смее да се изостави важноста на глувчињата. Доколку сте гејмер или едноставно сакате да уживате во некоја добра игра, веќе сигурно имате одличен глушец кој ви одговара на навиките. Доколку се уште се двоумите околу изборот на гејмерско глувче, ви подготвивме кратка споредба на два одлични уреди […]

Прочитај повеќе

Едноставната Android и PC апликација DroidPad може да го претвори вашиот мобилен телефон во маус пад и тастатура. Пример, ако имате неисправен маус пад на лаптоп тогаш едноставно стартувајте ја апликацијата. Откако ќе ја сименeте апликацијата од Google Play (претходно Android Market) симнете ја компонентата за PC од тука и внесете ја IP адресата на […]

Прочитај повеќе

Обичната тастатура и глувче не се доволни да се pwn!. За успешно играње потребно е да се има uber алатка која ќе се перонализира да одговара на стилот на играчот и на стилот на играта. Токму тој гејмерски сон го нудат гејмерските уреди на SteelSeries.

Прочитај повеќе

Tobii и Lenovo го открија прототипот на првиот лаптоп компјутер кој може да се контролира со очите на овогодинешниот CeBIT.

Прочитај повеќе

Често компјутерите се мерат според перформансите внатре во кутијата, но пробајте да сработите нешто без тастатурата и глувчето. Посебно без глувчето, кое е за многумина најважниот уред. Па зошто да не си одберете добро и квалитетно глувче кое ќе ви одговара.

Прочитај повеќе