Нема потреба да се мачите со Муровиот закон за да се убедите дека технологијата напредува со неверојатна брзина, доволно е само да ги погледнете старите компјутерски реклами од 80-тите и 90-тите, првично соберени од BuzzFeed, за да сфатите од какви идеи до какви решенија стигнавме. Ок, некои од овие реклами не покажуваат никаков напредок, туку се само луди идеи […]

Прочитај повеќе

„Дали сте размислувале дека секој може на Интернет да објави или да монтира дискредитирачка видеоснимка, текст или аудио и со тоа засекогаш да ви ги уништи угледот и кариерата?“ вака започнува текстот на Нова Македонија која користејќи го 9 фебруари како ден за онлајн безбедноста пишува за тоа како луѓето се плашат од интернетот.

Прочитај повеќе