Пред пет години Google за прв пат го претстави Project Glass. Неколку години подоцна се појавуваат првите навистина корисни Glass очила. По повеќегодишни тестови, компанијата е подготвена да ги претстави Glass 2.0, наменети за зголемување на продуктивноста. Очилата за проширена реалност ветуваа многу, но беа прескапи и испорачаа малку. Ентузијастите кои ја купија првата „Explorer“ […]

Прочитај повеќе