Alexa, Siri, Cortana, гласовниот асистент на Google стануваат покорисни и покорисни. Сепак покрај неколку нереализирани напори кои сме ги виделе, на пример Google Duplex, досега немало некои поголеми напори за креирање на глас кој повеќе наликува на човечки. Она што во моментов недостасува е сопствен тон на глас, но и темпо на говор, интензитет и […]

Прочитај повеќе

Microsoft  го претстави својот прв паметен термостат. GLAS е изработен во соработка со Johnson Controls, кој со оглед на тоа дека е креатор и на првиот електричен термостат има значитело искуство во оваа гранка. Ова е еден од првите уреди кои доаѓаат со Windows 10 IoT Core оперативен систем. Ова секако подразбира дека уредот доаѓа со […]

Прочитај повеќе

Покрај мноштвото култни филмови, глумецот Гери Олдман е познат и по тоа што го позајми својот глас на Виктор Резнов, рускиот војник кој е една од главната улога во серијалот Call of Duty. Во своето гостување на шоуто на Конан О’Брајан, г. Олдман ги претстави своите гласовни вештини, врескајќи команди како „Пукај!“ и „Тенк“ кои […]

Прочитај повеќе

Google најави нова опција за корисниците на Chrome ќе може да се пребарува локации на Google Maps користејќи го гласот, поточно сега не треба да напишете ништо во пребарувачот за да најдете некоја локација. Сè што ви треба за да ја користите опцијата за пребарување со глас е микрофон. Оваа новина претставува огромно олеснување на […]

Прочитај повеќе

Google претстави пребарување со гласи за десктоп корисниците. Со кликање на малото микрофонче само е доволно да се изговори клучниот збор и Google ќе го прикаже резултатот. Опцијата во моментов е само за англискиот јазик, од кој содржи 230 милијарди клучни зборови од претходни пребарувањa.

Прочитај повеќе