Единствено нешто подоборо од тоа да бидеш гејмер, е да бидеш рок ѕвезда. Но, што ако можеш да бидеш и двете? Еден креативен цар успеа да игра Bloodborne со контролер од гитара. Но дури и да не можете да направите алтернативен контролер, тогаш почекајте за новата Guitar Hero. Според дечките од емисијата за игри GG.mk, […]

Прочитај повеќе

Кој вели дека iPhone OS, Android и Windows Mobile не можат да се спојат? прашува девелоперот Steffest при тоа држејќи во рацете гитара составена од 5 паметни телефони: 2 Andorid уреди, 2 Windows Mobile уреди и eден iPod Touch. Секој телефон има своја музички базирана апликацијата, секоја поврзана со звучници кои се трупот на гитарата.

Прочитај повеќе