Хрватските ученици од Дубровничката приватна гимназија кои при учењето користат iPad го поправија просекот на некои предмети за 20 отсто, јавува Dubrovnik Net. Споменатите предмети на кои учениците покажуваат подобри резултати се историја, географија и биологија. Директорот на гимназијата, Томислав Франушиќ се сомнева дека подобрите резултати се поради тоа што новите генерации се повеќе подготвени […]

Прочитај повеќе

Професор од скопска гимназија е суспендиран поради екстремни религиозни Facebook постови. Според учениците, тие немале проблем со професорот бидејќи се однесувал пристојно на часовите, но според директорката на училиштето, која доставила копии од 8 страни од неговиот Facebook профил до полицијата, професорот од „скромен религиозен човек се претворил во фанатик.“

Прочитај повеќе