Хрватска може да се пофали дека има една од најактивните стартап заедници. Компании како Rimac Motors и Infobip се едни од ретките „еднорози“ во регионот, а во иднина би можел да им приклучи и Gideon Brothers. Оваа недела заврши инвестициски циклус во кој стартапот успеа да собере 31 милиони долари во Series A циклус, предводен […]

Прочитај повеќе