Огромна табла закачена на комбе кое се вози по улиците на Лондон ги поканува сите стартапи да се преселат во Берлин. Главна причина за ова е #Brexit, бидејќи постои можност британските компании да го изгубат пристапот до отворениот европски пазар. „Драги стартапи, останете мирни и преселете се во Берлин“, гласи пораката на комбето. Можеби билбордот […]

Прочитај повеќе

 
Само со мал буџет под 1.000 евра, но со голема идеја и малку интернет промоција, маркетинг агенцијата Novocortex, со герела маркетинг успешно го промовираше својот клиент, холандската осигурителна компанија VrijVerzekerd. За да го изведе добра промоција со малку пари Novocortex направи герила маркетинг кампања „Гребнатини на вашиот автомобил“.

Прочитај повеќе