Развојот на видеоигри наскоро би можел да добие нова и многу корисна алатка. Институтот за технологија на Georgia Tech креираше вештачка интелигенција која може да креира енџин за видеоигри. Секако станува збор за едноставни игри, но ова се само почетоци. Вештачката интелигенција за помалку до две минути анализа на видео од видеоигра, успеа да рекреира енџин […]

Прочитај повеќе