Реклами помеѓу таканаречените „приказни“ на Snapchat ќе ѝ овозможи на aпликацијата да има постојан и стабилен прилив на финансии. Платформата за споделување на слики, видео и текст крeираше API кое ќе овозможи продажба на реклами помеѓу сториите преку партнери. Snapchat и претходно имаше неколку супер идеи за монетизација на услугата, на пример, персонализираните геолокациски филтри или Snapchat-леќи. […]

Прочитај повеќе

Twitter стартуваше опција за споделување локација. Oпцијата „Твитај ја локацијата“ по зададено е исклучена, што е добро за приватноста пред се на новите корисници, но и одлична опција за користење на геолокацијата да се означи местото на настаните.

Прочитај повеќе