Narrativa е шпански стартап кој работи на технологија која ќе им овозможи на навивачите на помалите, локални тимови, да останат информирани за резултатите од натпреварите. Компанијата работи на технологија која собира куп „сирови“ податоци и од нив прави текстови. Идејата за новинарски текстови кои ќе бидат пишувани од алгоритам не е новитет. Сепак, бројот на […]

Прочитај повеќе