Овој викенд се одржува голем YouTube митап во салата Борис Трајковски во Скопје. Настанот е поддржан и организиран од најголемите македонски јутубери. Bobi Beatbox, GP, Winncoot, Steffonator, Bambo, Иван Ајнштајн, IB, Blostur, Darko Atanasovic, Antonio HD, BonnoTV, LordOFails, Андреј Прави Влогови и Nikola’s Art House се дел и организатори од настанот.  „Ќе биде скроз лудо, ќе […]

Прочитај повеќе

Генерација K (Gen C) е термин кој се однесува на генерација која е креативна, креира и одбира содржини, се поврзува и гради заедница. Вообичаено станува збор за луѓе кои креираат свои содржини на YouTube. Ако во светот оваа група нема старосна граница, кај нас во најголем дел станува збор за ученици во основни училишта и средношколци. Сепак […]

Прочитај повеќе