На 22 и 23 декември VIP организира голем гејминг викенд. Ова е еден од ретките вакви настани во Македонија, и секако еден од најголемите, ако не и најголемиот. Најдобрите играчи ќе можат да ги испробаат своите вештини во куп видеоигри, но и маскирање (cosplay), друштвени игри, брзо местење Рубикови коцки и тон други натпревари. Организаторите […]

Прочитај повеќе

За крај на напорната, и се надеваме, успешна испитна сесија, Студенскиот парламент на ФИНКИ организира турнир во Dota 2. Единствен услов за учество е барем еден член да е студент на било кој факултет во Македонија, иако турнирот е отворен речиси за сите. Првите натпревари ќе се одржат онлајн од 29 јуни, а од полуфиналињата турнирот […]

Прочитај повеќе

Electronic Arts креираше сопствен е-спорт оддел EA Competitive Gaming Division, кој ќе го раководи ветеранот Питер Мур. Натпреварите ќе бидат организирани за сите игри на EA кои имаат мултиплеер поддршка, пред сѐ спортските симулации Madden, FIFA, NBA, но и игри како Battlefield. Ова нема да бидат први турнири организирани од Electronic Arts, но обемот сега […]

Прочитај повеќе