Dota 2 е исклучително популарна, бесплатна игра. Како и со сите игри на Valve, така и оваа содржи исклучително зависни елементи, особено во делот со најавувачи, информирање и бодрење на вашиот напредок. Гејб Њуел реши да го даде неговиот допринес и гостува во Dota 2 во форма на нов deadpan voice pack. Начинот на кој […]

Прочитај повеќе

Летот на Икарус Најпознатата платформа за дигитална дистрибуција, Steam, низ годините имаше огромен и профитабилен успех преку Steam Greenlight – проект каде се гласа за инди игри од страна на Steam корисниците и доколку интересот за некоја игра е доволно голем, Steam го дава зеленото светло да се објави играта на дигиталниот фронт. Ова излезе […]

Прочитај повеќе

И Valve се соочува со проблеми поради забраната за имиграција и отежнувањето во доделување на визи. Очекувано, како и кај останатите технолошки комании, проблем е регрутирањето на квалитетен кадар, но и визи за настани како International. Спортистите во САД влегуваат со P-1A виза, но по промената на администрацијата влезот во САД е отежнат за дел од […]

Прочитај повеќе

Гејб Њуел, човекот зад кој стои компанијата Valve и платформата за дигитални игри – Steam, реши да ги удостои сите заинтересирани со AMA (Ask me Anything) сесија. Она што следува е збир од најинтересните прашања и одговори од представник на движечката сила која ги обедини гејмерите со Steam, а пружи незаборавно искуство со игри како […]

Прочитај повеќе