Со растот на популарноста на разновидните мобилни платформи, тие стануваат мета на малициозните закани, вели McAfee во својот извештај McAfee Q4 кој ги сумаризира заканите кои не демнеа во 2010 година. Овој извештај се однесува на четвртата четвртина на 2010, но прави осврт и на целата ланска година.

Прочитај повеќе

Geinimi е нов софистициран тројанец кој се појавил први во Кина, и кој може да превземе доста лични информациии и истите да ги пренесе на далечински сервери, вели компанијата за мобилен безбедност Lookout.

Прочитај повеќе