Новите графички картички од Nvidia доаѓаат наскоро, компанијата ги претстави првите картички од 2000 серијата на Gamescom во Германија. Според првите најави ќе бидат навистина брзи, а според Nvidia дури 6 пати побрзи од сегашните. Според очекувањата компанијата се префрли на архитектурата Туринг и „рипна цела илјадарка“, па новите картички се 2xxx серија. Најверојатно ќе […]

Прочитај повеќе

Новите RTX картички на Nvidia доаѓаат наскоро, и со нив ray tracing. Но, што точно значи ова за игрите? За среќа, Nvidia претстави дел од можностите.

Прочитај повеќе