Google повторно ќе „ја чисти својата куќа“, а овојпат на листата на производи кои ќе исчезнат е Google Reader, алатка која многумина од нас ја користеа за следење на вести од различни извори. Google Reader за првпат беше пуштен во употреба во веќе далечната 2005 година како агрегатори на вести, односно сервис преку кој корисниците […]

Прочитај повеќе

Freedom е апликација за Мac и Windows која ве блокира да се конектирате на Интернет за одредено време кое самите ќе си го поставите, од 15 минути до 8 часа, а Anti-Social е Mac алатка која ги блокира сите друштвени сајтови како Facebook и Twitter. И двете алатки се вид „ослободување“, враќајќи ви ја контролата врз интернет конзумирањето, како и родителската контрола за спречување на децата од постојано висење онлајн.

Прочитај повеќе

Бугарската полиција најави дека ќе ги изгаси zamunda.net и arena.bg, двата најголеми бугарски торент сајтови, кои се доста користени и од македонските корисници.

Прочитај повеќе