Денес е поисплатливо да се копаат некои од металите во депониите за електронска опрема отколку во рудници. Но, оваа не е целата приказна за депониите во Гана, за кои во својот TED говор зборува Д. К. Осео Асаре. Ова е и приказна за креирање на заедница од личности кои имаат теoретско и личности кои имаат […]

Прочитај повеќе

Нaдополнето 16.03.2018 @ 10:30 Ричард Апија Акото се појави на Educational Exchange настанот кој Microsoft го организира за наставници и лидери во училиштата. Наставникот беше пречекан со овации на овој настан. Microsoft го донесе г. Акото на конференцијата речиси во последен момент. Но приказната не завршува тука. Компанијата во соработка со локалниот партнер во Гана […]

Прочитај повеќе