Првата Aragami игра излезе во 2016 година и успеа да добие култно следење благодарение на уникатните механики за прикрадување во преубави околини. Првата игра, меѓутоа, не беше без проблеми и бргу ги втурнуваше повеќето играчи во еден монотон грајнд каде се правеа едни исти работи одново и одново. Aragami 2 вложува напори да го подобри […]

Прочитај повеќе

Во 2019 година, кога по првпат ја провериме Blair Witch, резервиравме бројни позитивни зборови. Ѝ дадовме заслужена осмица и ја пофаливме интригантната приказна, уникатната механика со кучето Булет, имерзивната заканувачка шума, и бројни краеви. Сега нѝ доаѓа надградена верзија само за VR. Доколку сте заинтересирани да ја искустите Blair Witch и на овој начин, дефинитивно […]

Прочитај повеќе

Salve, friend! Претпоставуваме дека доколку не живеевте под камен последнава деценија, тогаш сигурно имате слушнато за Skyrim илјадници пати, колку и што излегоа верзии за самата игра. Популарноста на оваа игра воопшто не изненадува, не само поради комплексните механики кои пружаат огромна имерзивност, туку и поради флексибилноста на самиот енџин, кој дозволува интеграција со бројни […]

Прочитај повеќе

Кога се работи за авантури засновани на силно контекстуално истражување, три работи се клучни за достигнување успешна формула: приказна, имерзивност, и актерски способности. Развојното студио Bloober Team мора да се свесни за ова; во спротивно, зошто одново би се навраќале на наслов од 2017 година? Observer: System Redux е љубовно писмо не само за оние […]

Прочитај повеќе

Што е Mortal Shell? Акциона RPG игра која влече инспирација од Dark Souls серијалот. Играјќи во трето лице, истражувате мрачен и разрушен свет каде надежта за посветла иднина има отстапено место на сурови и предизвикувачки непријатели. Протагонистот може да навлегува во најразлични тела на веќе-починати воини. Секое поседување е пропратено со отклучување на уникатните способности […]

Прочитај повеќе

Во последно време, бројот на квалитетни, хорор игри е исклучително мал. Во поголемиот број ситуации, студијата се повеќе од задоволни да копираат механики кои беа воспоставени со серијалот Outlast. Blair Witch е следниот еволутивен чекор и, иако има одредени сличности на Outlast и Layers of Fear, сепак успева да воведе нови елементи и да се […]

Прочитај повеќе