Пред нешто повеќе од година дена пишувавме за тоа како Game Mode може да ги намалува перформансите во игрите, наместо да ги подобрува. Kако најдобро решение, особено доколку приметивте проблеми, се советуваше целосно да се исклучи ваквиот режим преку избирање Settings, па Gaming, па Game Mode, и кликнување на опцијата off. Овој совет и понатаму […]

Прочитај повеќе

Добри три години како Windows 10 го форсира Game Mode како корисна алатка за зголемување на перформансите на вашите игри. Едноставно кажано, алатката го отсекува пристапот до ресурси кои се непотребни за време на играта и се врши приоритизација на ресурсите за извлекување повисоки перформанси при играњето. Иако Game Mode не може да направи чудовиште […]

Прочитај повеќе

Најновото Windows 10 Creators надополнување се одликува со бројни и долго посакувани новитети, како во поглед на изгледот и функционалноста, така и во поглед на безбедноста и гејмингот. Прочитајте за најимпресивните опции кои нѝ ги испорача гигантот од Редмонд, а и дознајте како да им ставите крај на рекламите низ оперативниот систем. Подобра работа во […]

Прочитај повеќе