Викендов се одржи и заврши првата фаза од хакатонот на кој се креираа видеоигри Game Jam Plus. На натпреварот во Македонија учествуваа повеќе од дваесет тима, а на крајот видовме речиси дваесет игри. За тоа колкав е интересот во Македонија за развој на видеоигри можеби најдобро покажува фактот дека на овој натпревар македонските учесници беа […]

Прочитај повеќе

Викендов се одржува еден од најголемите глобални хакатони за правење и целосен развој на видеоигри Game Jam Plus. Натпреварот потекнува од Бразил, и за првпат оваа година ќе учествуваат креатори на видеоигри од Македонија. Локална поддршка на хакатонот се „Македонската асоцијација за развивање игри – МАГДА“. “Во моментот Македонија има 120 пријавени учесници и сме […]

Прочитај повеќе