Битола има нов простор во кој може да одите и да пронајдете соговорник и на најневообичаените теми. Настаните и средбите ќе ги организира Game Developers Hive и ќе се одржуваат секој вторник и четврток. „Идејата е дружбата да е неформална – после работа (затоа се отвара во 17:00). Ќе има нешто пијалок, грицки, и може да […]

Прочитај повеќе

Правата игра на битолското студио Karton Games, BOB RG 42, ги исполни условите на Steam Greenlight и ќе биде може да се продава на најголемата дигитална продавница за игри. По Excubitor и Raining Blobs кои го пробија мразот на Steam, BOB RG 42 ќе биде нова игра, која овој пат доаѓа од битолскиот Game Developers Hive. […]

Прочитај повеќе