Nintendo ќе ја затвори фабриката „Uji Ogura“ и ќе ја претвори во јавна галерија. Во галеријата ќе бидат изложени достигнувањата на оваа компанија која е омилена на многу гејмери. Погонот кој ќе биде пренаменет е изграден во 1969 година. Tука биле произведувани карти за играње и „Hanafuda“ карти. Посетителите во галеријата не само што ќе […]

Прочитај повеќе

Apple неодамна ја отвори својата најнова продавница лоцирана во Токио, која е во препознатливиот елегантен стил на сите Apple центри. Продавницата во Токио е сместена на Омотесандо улицата, каде се и другите луксузни брендови. На отварањето присуствуваше Ангела Ахрендс, поранешна директорка на Burberry, која неодамна беше најмена од Аппле да ги надгледува продажбата и продавниците. […]

Прочитај повеќе

Facebook Studio ќе биде место за сите маркетинг агенции, фанови на маркетингот како и за малите бизниси да разгледаат начини како се користи друштвената мрежа за рекламирање.

Прочитај повеќе

Интернет гигантот заедно со уште 17 светски уметнички галерии и музеи креираа портал каде корисниците, налик на Street View технологијата, ќе може да прошетаат низ музеите и да прегледуваат над 1.000 импресивни уметнички дела.

Прочитај повеќе

Претходно беше неуспешна продавница, а сега google.com/phone адресата води кон галерија на сите Android телефони од разни производеители. Сите телефони се со Google продукти: Google Search, Gmail, Maps, YouTube…

Прочитај повеќе

Сликатата погоре од Колеџот Вудвардс од Ванкувер е 5 милијардитата фотографија закачена на Flickr. „Јас сум г. 5 милијарди, и вие не можете да направите ништо околу тоа.“ вели корисникот Арон Јео кој ја закачи оваа сега славна фотографија која го означува забрзаниот раст на Flickr. Сервисот стигна до 4 милијарди лани во октомври, а пред тоа, до 2 милијарди фотографии стигна во ноември 2007 година. Flickr стартуваше во 2004 година.

Прочитај повеќе

Фото клубот Козјак од Куманово вели дека е првиот фото клуб во Македонија кој стрима изложба во живо на интернет. Стримање во живо на културните случувања е одличен начин на една галерија, фото клуб, музичари или театар да допрат до ентузијастите и љубителите на уметноста кои не можат да присуствуваат на самиот настан.

Прочитај повеќе

Google стартуваше галерија со апликации за Google Analytics алатката. Галеријата моментално содржи 38 апликации со кои можете да си ги подобрите презентациите поврзани со аналитичките податоци за вашиот сајт, да ги извлечете податоците во Excel, има Analyticator за Wordpress кој се автоматски имплементира ниц целиот сајт, а има и апликации за правење на интересни визуелизации со податоците од Аnalytics. Покрај понудените апликации, секој девелопер може да придонесе со својата апликација.

Прочитај повеќе