Откако Apple поднесе тужба против јужно корејската фирма велејќи дека им го копира дизајнот и изгледот на паметните телефони и таблет компјутери, Samsung најави контра-тужба велејќи дека „ќе се обиди да си ја заштити својата интелектуална сопственост“.

Прочитај повеќе