Помалку од еден ден им беше потребен на Archona Games за да стигнат до посакуваните 20.000 австралиски долари на Kickstarter. Ова е втора игра на Archona Games која успешно го надминува потребниот праг за реализација. Интересно, ова е втор обид на Kickstarter на оваа игра. Во текот на минатата кампања, дојдоа до куп нови идеи […]

Прочитај повеќе

Оваа недела на Kickstarter започнува кампањата за Galactic Warlords: Battle for Dominion на Archona Games. Најголем дел од полирањето на Galactic Warlord е направено во Archona, а игратa е дизајнирана од Бабис Гианиос. Kickstarter кампањата започнува на 15 јуни. Играта беше замислена малку поинаку, но по средбата со Милан, г. Гианиос и Archona ја преработија темата. […]

Прочитај повеќе