(Ова е гостинска рецензија објавена на форумот на It.mk од Кирил Ачкоски. За дискусија, слики и прашања, повелете на форумот.) Ако сте одлучиле да купите компјутер со нова платформа каква што е Z170; иако не е толку нова како X99; сигурно сте се запрашале каков DDR4 RAM да изберете. Па така и јас си го […]

Прочитај повеќе

Тајванскиот производител на меморија и гејминг хардвер, G.Skill, ја презентираше Ripjaws V серијата на DDR 4 RAM со работна фреквенција од 3.000MHz. Новиот RAM е без конкуренција во моментов. Меморијата доаѓа во сет од 8 стика од 16 GB RAM или 128GB, што најверојатно е премногу за најголем дел од корисниците. Дополнително без сомневање и […]

Прочитај повеќе