Колкаво значење има дизајнот? Дали променaта е доволна да го турнат сообраќајот на една популарна страница во надолна линија? Очигледно, да. Gawker Media ги редизајнира своите Gizmodo, Lifehacker, iO9, Gawker.com и Jezebel, по што се соочи со куп негативни критики од читателите, а со тоа и драстично опаѓање на посетите.

Прочитај повеќе

Web Fest 2010, со темата “Се е на Web”, е првиот регионален интернет фестивал кој е посветен на изборот на најдобриот регионален web сајт или web проект, како и на промоцијата и унапредувањето на користењето на глобалната електронска мрежа на овие простори и ќе биде одржан од 16 септември до 18 ноември.

Прочитај повеќе

FilerFrog е апликација за Windows со која само со десен клик ќе можете да менаџирате фајлови, пример, да го менувате името, да го енкриптирате, да екстрактирате фајлови, да се промени големината на слика, правање .pdf албуми … и број други мали и корисни функции.

Прочитај повеќе

Дизајнот секако дека е важен за еден сајт, но уште поважна е функционалноста и содржината на тој веб сајт. SixRevisions објави интересна листа на 10 супер популарни сајтови кои имаат едноставен дизајн.

Прочитај повеќе