Како и секоја година, Twitter ги објави прегледот на најпребаруваните и најсподелуваните хаш-тагови за 2011-та година. Според друштвената мрежа, овие топ трендови „ги рефлектираат различните нешта што ни се важни во нашите секојдневни животи“. Но, интересно е да се види дека покрај најпопуларниот хаш-таг „egipet“ кој е врзан со револуцијата во земјата, исто толку е […]

Прочитај повеќе

По неодамнешните земјотреси и цунамите во Јапонија се појави проблем со три нуклеарни централи, дел поради недостаток на електрична енергија, а во случајот на Фукишима реакторот, проблем кој се појави по удар од 14 метри висок бран.

Прочитај повеќе