Видео повиците преку Skype беа овозможени при крајoт на јули, но само за четири модели на паметни телефони. Сега со новата 2.1 верзија, Skype апликацијата овозможи видео повици за уште Android паметни телефони и таблет компјутери. HTC Desire, HTC Sensation, LG Revolution, Samsung Galaxy S, Galaxy Tab, Sony Ericsson Xperia Play се меѓу 17-те уреди […]

Прочитај повеќе

Не можев да одолеам да го видам Froyo на iPhone. И погодете што? Мојот iPhone 3G доби Froyo!, пишува хакерот _jiga на својот iFroyo блог. Со Andorid 2.2 на iPhone може да се вртат повици и да се праќаат СМС пораки, но не подржува Wi-Fi и се загрева многу за само неколку минути.

Прочитај повеќе

Google ги претстави Google TV и Android 2.2 на I/О конференцијата за програмери каде се објавија неколку интересни новитети и сервиси, меѓу кои и продавница за веб апликаци, како и App Engine за градење апликации врз инфраструктурата на Google.

Прочитај повеќе