Мартин Зламал и Мајкл Сангер се гости на 19-от Фронт-енд митап Скопје. Настанот е закажан за 12 ноември и ќе се одржи во просториите на Хаклаб Кика. Гостите доаѓаат од Kiwi.com, платформа, пребарувач за евтини летови. За сите кои сакаат да го следат настанот најверојатно е поважно дека говорите ќе бидат на англиски јазик. На настанот […]

Прочитај повеќе

Вештачката интелигенција би можела да дојде побрзо и ненадeјно за голем дел од професиите. Програмиерите изгледаа безбедни, но софтверот Pix2code ќе им ја разниша самодовербата на front-end развивачите. За креирање на решение е потребен дизајнер, но не и програмер. Сè што е потребно е слика, а понатаму софтверот може да ги препознае и додаде сите […]

Прочитај повеќе

Хаклабот КИКА на 14 јуни ќе ја одржи десеттата Front-end-средба со тема User Experience design и React. Презентери на средбата ќе бидат дизајнерката Викторија Бачварова и девелоперот Кристијан Ристовски. Викторија ќе говори за новата алатка од Adobe, Experience Design, софтвер наменет за User Experience Design; додека Кристијан ќе говори за стилизирање на елементи на React со […]

Прочитај повеќе