Двајца истражувачи од Универзитетскиот колеџ на Лондон (UCL) развија пасивен радарски уред кој ги користи сите присутни сигнали од Wi-Fi мрежите. Се состои од две антени и компјутер кој го обработува сигнало. Исто така, покрај стандардното емитирање на сигнали, врз основа на нивните рефлекси се одредува и положбата на објектот во просторијата. Во било која […]

Прочитај повеќе

Живеејќи во ист стан со тригодишен брат, сред центар, среде испитна сесија, може да замислите колку ми пречеше оркестарот од звуци кој непрестајно ме одвлекуваше од учење или работење. За среќа набрзо најдов едноставно решение – константно позадинско слушање на звук кој опфаќа широк опсег на фрекфенции. Најпознат од овој тип на звуци е белата […]

Прочитај повеќе

Со оглед на тоа што Intel Sandy Bridge е доволно долго на пазарот, слободно можеме да заклучиме дека компатабилните матични плочи се доста зрели со многу напредни опции, така да која плоча и да ја одбереме горе-доле сите се задоволителни и која и да ја одберете нема да погрешите. Со претставувањето на Intel Z68 чипсетовите […]

Прочитај повеќе

Apple ќе вгради Near Field Communication (NFC) чипови во новиот iPhone 5, пишува Forbes повикувајќи се на извори кои работат на NFC продукт, со што продолжувајќи ги шпекулациите кои се движеа од топло до ладно во последнава недела.

Прочитај повеќе