Google објави дека Images страната има над 10 милијарди слики и е стигна до 1 милијарди прегледувања. Но да ги оставиме бројките на страна.

Прочитај повеќе

Интересно нешто од соработката меѓу Yahoo и Facebook е што корисниците на популарниот сајт за фотографии Flickr можат да го вклучат автоматското објавување на новите слики на друштвената мрежа.

Прочитај повеќе

Flickr Image Search е додаток за Chrome прелистувач, додаток со кој ќе можете да го пребарувате Flickr, друштвената мрежа за фотографии, без воопшто да го напуштате сајтот на кој се наоѓате.

Прочитај повеќе

devArt, популарната друштвена мрежа за уметници, стартуваше нова верзија 7 за својот сајт. Покрај промена на изгледот т.е баровите сега има подобрена навигација, повеќе фокус на аватарите на корисниците, како и подобрено прегледување на фотографиите.

Прочитај повеќе

Picnik e веб базиран софтвер за манипулација, креирање и средување на фотографии. Сервисот на 1 мај беше купен од Googlе и се чини дека гигантот направи паметен потег бидејќи Picnik е неверојатен сервис со кој лесно можете да изработувате најразновидни слики.

Прочитај повеќе

Facebook доби поклон за својот 6-ти роденден – 400 милиони корисници, од кои над 550.000 корисници се од Македонија! Пред само два месеци, на почетокот на декември, друштвената мрежа имаше 350 милиони корисници. Сега откако го доби својот поклон Facebook ги чести и корисниците.

Прочитај повеќе

Pixlr editor
е одличен веб сервис кој ви овозможува да едитирате слика или да направите лого брзо
и едноставно начин. Дизајнот и изработката на сајтот наликува на популарната
програма Photoshop само што нема толку многу функции за едитирање.

Прочитај повеќе

DeviantArt.com (devArt) е сајт кој претставува интернационална онлајн заедница на артисти вклучувајќи фотографи, сликари, аниматори, дизајнери, графичари… создаден во 2000 година, devArt денеска е во својата шеста верзија и има над 10 милиони регистрирани членови кои имаат објавено над 75 милиони свои дела, а бројот секојдневно се зголемува за околу 100.000.

Прочитај повеќе